Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected] Законът за мерките по време на извънредното

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg Законът за мерките по време на извънредното
Коментари Харесай

Нинова: Обещанията, които управляващите дадоха, ги няма в закона за извънредното положение! Там има само задължения и наказания за хората

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected] 

Законът за ограниченията по време на изключителното състояние, оповестено на 13 март, не съдържа обещанията, които се дадоха на хората от страна на управляващитец. В него има положителни текстове, само че има и такива, които са безусловно неприемливи и демонстрират, че даже и в този миг държавното управление не може да прави политика в грижа за хората. Това разяснява Корнелия Нинова в ефира на бТВ.

Това, че се натоварват с спомагателни задължения, отговорности и санкции хората, а страната не поема никакъв ангажимент - това е неприятното в закона. Какво имам поради? Вчера се чу, че страната ще поеме 60% от заплатите на хората, които са в неплатен отпуск или освобождение от работа. В закона няма нито една дума за това. Напротив - записано е, че при неплатен отпуск работодателя е задължен да заплати 50% от заплатата. Ето ви го несъгласието. Законът натоварва работодателите по този метод. Ами в случай че предприятието не работи, в случай че няма поръчки, от кое място ще дойдат парите. Как да се заплати!? 

Вчера публично дадоха обещание, че ще удължат периода за заплащане на битовите сметки с 20 дни. То е оповестено, само че в закона го няма, разяснява Нинова.

В закона ще се санкционират медицински лица, които отхвърлят да си извършват отговорностите. Това ще стане посредством смяна в Наказателния кодекс. Предвижда се до 1 година пробация и до 1000 лв. санкция, уточни тя.

Но пък за спекулантите няма нито дума в закона. В момента санкцията е 100 лв.. Е по какъв начин може да накажеш един доктор, който отхвърля да си прави работата, тъй като няма никакви защитни средства, а спекуланта не!? За единия 1000 лв. санкция, а за другия 100 лв., разяснява тя.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.b
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР